SaHaBat BLoGgEr

Sunday, December 27, 2009

MeNjELAnG TaHuN bArU

salam kawan semua
nak bagitau ni,aku baru je dapat lesen kereta
so,skrng kene la mula mencari keje
tp,bosan gak dah xde laptop ni
next week adik aku dah balik UITM
xdpt la nak tumpang laptop dier dah
mcm2 pic aku xdpt nak download
act..ade byk story drpd pic2 yg aku ade



APA AZAM KORANG SEMPENA NAK TAHUN BARU 2010 NI ???

Tuesday, November 17, 2009

MAAFKAN DAKU....

nak bgtau kawan2,buat mase ni tak dpt nak update blog la..
laptop rosak..
ni pun pinjam adik punya kejap..
entah ape rosaknye..
rasanye short kat mane2..
suh kawan ayh tgk,dier kata mybe proccessor yg rosak atau kipas dier..
JUMPA LAGI

Friday, November 6, 2009

kek coklat yg cute (~_~)






nampak sedap kan??
hehe..
ni time aku tgh rajin nak wat kek coklat
pastu aku masukkn dlm acuan muffin
saje sbb sng nak mkn
seblom tido kelmarin aku wat..saje utk mak,ayh n adik2
diorang kan nak pegi skolah,so,pagi esok tu la kek ni jd brkfast diorng

Saturday, October 24, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU


salam kawan2.. ni jiran aku (pgntin lelaki)..
selama 3 tahun aku blaja kat shah alam,dia la yg jaga aku..kebetuln dier keje kat shah alm jugak..hehe
kire mcm abg la..
segala masalah masa aku kat sana,aku ngadu kat die..
dia la kawan yg paling aku percaya..since skolah lg aku mmg rapat ngan dier..
Alhamdulillah..Tuhan dah temukn jodoh utk die..cantik kan =)
TAHNIAH !!
kepada waniey
p/s: abg aril kawen dgn pilihn mak dier,bkn kawan akk tu..

Tuesday, October 20, 2009

>fenin2< *&^%$#@!

hmmm..dah bape mggu aku tak update ek??!!
tak tau nak letak story ape,coz life aku hari2 sama je mcm biase..
tgh dok risau ni,result nak kuar tp......................................
yg buat aku dok pening ni,entah mane satu yg betul tarikhnye..
aku punye la excited,resume pun dah siap. tunggu nak isi result je ni ha..hehehe
kejap kata 5/11,pastu 7/11,then 9/11,ade lak yg bgtau 11/11..
mane satu ni????
aku dah bosan terperap kat umah..
nak keje part time pun mak tak bagi
kalo tak,dah lama aku keje kat kedai bundle kawan mak aku tu
tup2, mak kata baik dok umah tlg dier
jd la aku surirumah..huhu

Friday, October 2, 2009

KeK cOkLaT 'moist'


nmpak mcm sedap je kan
thn ni byk gak aku wat
permintaan jiran2..hehe
umah nenek 1,ade jiran tmpah 2,utk raya 3
aku tak kedekut
sape nak resepi,bg le alamt email
aku akn ajar skali cmner nak wat
jgn pndg enteng tau
resepi kek ni penah menang dlm prtandgn resepi kek asia tau
tp tak tau thn bile
ni resepi nenek la
aku ikut je

Sunday, September 27, 2009

peristiwa pagi raya prtama



ini la yg aku nak kongsi dgn korang..ini kete abg aku,br 2 mggu pkai (kete baru beli) 2nd hand je...pagi raya prtama ondway nak gi umah nenek kat melaka,ade la 2 mgkuk hayun ni.dah la brek emergency,yg satu lg kete tu pulak masuk simpang tak bg signal.so,abg aku dah brek tp jln berpasir.brek pun trmaju kedpn.maka dpn tu kete ayh (avanza) trlanggr la..dpn kete ayh tu ade 2 buah kete..bnda nak jd,trima je la. beraya la abg aku dgn kete sumbing ni.sian abg aku.masa kejadian,aku naik dgn abg. pagi2 lagi kami dah ke balai wat report sbb nak claim insurans. hai nasib nasib..kete ayh selamat je.juz calar sikit je.

Wednesday, September 16, 2009

cantik tak?? ngee..

saje nak tunjuk
ni la 'brooch' yg aku ade
yg 3 atas tu baru beli
yg juntai2 tu aku beli sendri
bntuk 'love' tu mak yg belikn
3 yg kat bwh tu beli thn lps
yg putih tu mak aku belikn
dah rompong dah batu nye,cicir entah mane
ungu n 'bronze' tu beli sendri
ungu tu pun dah rompong,hehe
kaler 'bronze' tu dah ilang entah mane yg kecik nye
so,brooch yg seblom2 ni aku tibai mak punye
hahaha...


Sunday, September 6, 2009

-->MaNuSiA iTu KeJaM<--



ini je la kucing aku yg tggl drpd byk2
lps satu2 kucing aku mati
mgkin kene racun agaknye
slalu sgt dah jd cmni bile bulan pose
aku xtau la sape punye keje
tak baik buat cmni kat haiwan kot ye pun kucing2 curik mknn
kesian tau...
aku bknla nak tuduh sape2
tp mmg jmpa sisa mknn yg kucing aku dah kutip
bkn kucing aku je
kucing jiran2 lain pun mati
aku pun xtau ape nak jd dgn org yg tak suka kucing ni
ade ke patut

Saturday, August 29, 2009

>1 minggu<

dah smggu aku tak jengah kat blog ni..
mana tak nye,bgn sahur utk hari ke 2 pose aku demam
huhu
mak kata trkejut agaknye sbb masa hr 1st bukak pose aku trus telan air sejuk..
hari ni pun baru baik demam..cuma batuk2 je sket..
"dah jatuh,ditimpa tangga"
baik je demm,skrg sakit gigi pulak..
adoi..
nak mkn pun susah..huhu
demm2 pun,4 hr yg lepas gi shopping..
tak penah2 ayh bg aku beli bj mahal..
mgkin mood tgh baik kot
ataupun last dia blanja baju raya utk aku
aku kan baru abis blaja
mybe raya thn dpn aku beli bj sendri guna duit sendri
hehe
ok la,saje nak abiskn masa dok menaip ni
aku bkn reti sgt guna blog ni
hehe

TATA..





Sunday, August 23, 2009

ape pendapat korang???

KOMEN LA SKET



1. Yang pemarah - KEJI CACIMAKI
2. Yang tak suka brg mahal - SATO SUKAMURA
3. Yang bisu - KITA TADASUARA
4. Yang suka makan tose - NANACHI HITOSE
5. Yang suka lagu blues - APO NADIKATO
6. Yang suka belajar - ASIKO ULANGKAJI
7. Yang kerap bikin ribut - WAKASI HURUHARA
8. Yang masih bujang - MATIMATI TAMOKASI
9. Yang masih gatal - ICHI BAWA
10. yang suka memasak -AJINO0MOTO DAHABISLA
11. Yang hidup menyusahkan orang - KICHI KICHI TAKMAUMATI


saje nak org komen2




Thursday, August 20, 2009

SALAM RAMADHAN AL - MUBARAK

salam RAMADHAN kawan2
lama dah aku tak jenguk kat blog ni
asyik demam je
bila dah baik kena selsema lak
pastu demam balik
sbtu adik aku dah nak balik ganu
laptop aku dia pinjam daaa
sbb ade perisian tulisan jawi
lps raya baru dia pulangkan
mak yg suh bagi adik pinjam
xpelah,adik nak blaja kan
so aku terpaksa la guna laptop ayah yg tak best ni
hak milik kerajaan tau
tak dapat la aku nak edit macam2


Tuesday, August 11, 2009

WELCOME HOME...

..DOMPOT aku dah balik..
..tp, dia still kurus lg..
..baru nak ade selera mkn nih..
..mcm2 ubat nak kene bagi DOMPOT mkn..
..yg satu lg tu aku xtau la ubat ape..
..sbb mak aku yg gi amik dia kat klinik..




Saturday, August 8, 2009

masuk wad

si DOMPOT kene tahan wad
cian kucing aku
kene virus selsema la pulak
3 hari DOMPOT kene thn kat wad klinik haiwan
ayh kata baik biar kucing tu mati
sbb kos mahal sgt smpai RM200
patut tak kite wat mcm tu kat haiwan yg kite bela??

Friday, August 7, 2009

kucing sakit


mula2 kitorang igt dah ilang si DOMPOT ni..
rupa2nye sakit gigi..
dah 2 hari tak balik umah..
ptg td br jmpa..
bengkak je muka dia..
cian tgknye..
xpe2,esok gi klinik haiwan ye..

Wednesday, August 5, 2009

INNALILLAH......

selasa, jam 1.30 pagi (4 ogos 2009)....

kamarudin bin a. mubin, abg mak aku (pakcik) telah meninggalkan kami semua.
mak yg call pada 2.30 pagi semasa aku kat shah alam..
terlalu cepat arwah meningglkan kami,ubat herba yg arwah mintak tak sempat smpai.
bkn 5 bulan,tp 3 hari je...Tuhan lebih sygkn dia..
aku btul2 terkilan sbb tak sempt nak sambut puasa n raya bersama arwah..
arwah merupkn pakcik yg paling rapat dgn keluarga aku..
selepas subuh,abg aku dr KL dtg jemput aku kat shah alam..
pengkebumian buat kat jenderam,sepang
kitorang redah je jln,tp tak sesat..
seolah2 dtunjukkn jalan..
padahal kitorng mmg tak tau jln..main agak2 je
aku tau arwah akan tunggu sume adik bradik n ahli keluarga yg lain..
aku sempat melihat jenazah arwah..
wajahnya sgt bersih..

semoga rohnya dicucuri rahmat n tergolong sebagai ahli syurga..

Sunday, August 2, 2009

5 bulan????

ape akan anda lakukan jika punya 5 bulan je lg utk truskan hidup?? itulah yg pakcik aku sedang harungi skrg. doktor kata dah tak leh nak wat ape2 lg..

SEDIHNYE...
mak aku btul2 sedih skrg ni..yela,abg dia..
aku pun sedih gak
dia ni slalu meriahkn suasana dgn lawak dia yg entah ape2 tu
lagi2 kalo time raya,mmg riuh
skrg dia dah dok terlantar je..kurus sgt
dia tak nak mkn
smoga pakcik aku dpnjgkn usia
AMIIIIINNN......

BeRiTa DaRi KaMpUnG..

mlm td maklang sms bgtau pakcik dah masuk wad

pg td maklang bgtau pakcik dah mggunakan alat bantuan pernafasan

aku harap hari ini tidak menerima berita yg lbh buruk lg

mak dah ayah dah brtolak ke KL

aku tak ikut sbb atuk tido kat sini, nnt xde lak org nak jaga dia

aku hanya mmpu untk berdoa yang trbaik utk pakcik (abg mak aku)

Saturday, August 1, 2009

ish..ish..ish..kesiannye


kesian aku tgk si Pok ni.. 3 anak Junior tumpang menyusu. si Tunggal terpaksa nyusu dr blakang..
dah la kecik,nak dgn mak sendri pun susah..
Junior dah xde susu, anak dah besar.. si Pok bg je.. almaklumla,anak dah hilang


Friday, July 31, 2009

tolong la...

http://emo.huhiho.com
aiyak!!! aku dah tak larat la..fenin2..printer wat hal lg
kalo cmni la,entah ape jd ngan keje aku yg tak siap2 lg ni..
itula,sape suh aku jd bdk malas..huhu last minit baru nak wat keje..
http://emo.huhiho.com
padan muka aku kan..sume dokumen LI kena antar esok..kajian kes pun aku lom buat lg..
http://emo.huhiho.com
ALAMAK!!!

Saturday, July 25, 2009

LELAKI & PEREMPUAN (lu pikir la sendri)

Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau
Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang,cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambik”
30. Sampai depan kaunter “berapa?”
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air
42. Bangun
43. Ambik sudu
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu
47. Duduk
48. Air sampai
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan
55. Makan separuh..kenyang
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap
60. Ngumpat2..tgk orang
61. Pukul 2, naik opis..
62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!
Hak3. So, adakah perempuan memang kompleks atau list ni yang saja ditokot tambah? Mari-mari berikan komen anda yang bernas itu.

Wednesday, July 22, 2009

hadoi....

aku dah tension ni
dah tak larat nak pikir pasal mini project final year ni
takde ke sape2 yg boleh tenangkn aku??
nak taip SOP pun xde mood
next week dah presentation
aku harap sgt hari2 penderitaan ni cpt berakhir
aku dah tak larat ni

Tuesday, July 21, 2009

FAMILY

1 family
junior tu mak kpd 4 ekor kucing ni
yg sengau @ langau tu dah besar pun,kire mcm kakak kpd 3 bradik ni la
dpt nama tu sbb bising sgt mcm langau
dah kenyang pun mmg nak bising jugak,tak paham aku

3 bradik








Ha.. inilah 3 bradik yg aku bela..
wpun tak sume hitam, aku bg jugak nama die hitam..hehe
yg tompok mmg tompok, pastu gemok, dan bulu dia gebu tau..
Si dompot tu pulak bulu panjang.dpt nama ni sbb mcm kucing gemok yg kaki pendek..huhu

Sunday, July 19, 2009

Cute tak ??


Saturday, July 18, 2009

Diorang bertiga ni yg rapat ngan aku

Fidza & Aku
Kak Ina & Aku



Aku & Kak Syima





Sekolah??

wahhh!!!
dah macam amik gmbr kat skolah lak ye..
yg tgh tu dah mcm pengetua (ade sket garang la) hehe
seblah kanan pegetua tu kire mcm cikgu disiplin la (mmg garang pun)
2 org dr kiri tu,muda lagi tau...tp,dah jd milik org la..huhu
lg skali...rindunye kat diorng sume

Like A Mother

Puan Kasma..
ini aku ngan Pn. Kasma.. dia umpama mak bg kitorng la..mybe sbb dia lebih senior drpd staff yg ade kat lab ni..kalo ade ape2 masalah,aku kadang2 mintak gak pendapat dia. tp,tak tau la kalo org lain..
ade satu hari tu,aku ade pecahkn barang dia tau. masa tu dia MC. takut gak aku..huhuhu
nasib baik le dia tak marah. tp,dalam hati sape tau kan.
baru2 ni dia kena bedah tau coz ade ketumbuhn kat blakng badan dia.
rindu gak ngan celoteh die..hehe
aku slalu kene bebel ngan dia..hehe

Rakan2 seperjuangan

inilah yg aku nak story kat korang....
mereka2 sume ni rakan2 seperjuangan aku masa praktikal kat Hospital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah.
agak ramai kan..ambilan yg sblum ni dalam 7 org je.
tp, kali ni dah lebih 20 org. meriah kan..rindu gak aku ngan mereka2 sume ni..huhu

Template by:

Free Blog Templates