SaHaBat BLoGgEr

Friday, July 31, 2009

tolong la...

http://emo.huhiho.com
aiyak!!! aku dah tak larat la..fenin2..printer wat hal lg
kalo cmni la,entah ape jd ngan keje aku yg tak siap2 lg ni..
itula,sape suh aku jd bdk malas..huhu last minit baru nak wat keje..
http://emo.huhiho.com
padan muka aku kan..sume dokumen LI kena antar esok..kajian kes pun aku lom buat lg..
http://emo.huhiho.com
ALAMAK!!!

Saturday, July 25, 2009

LELAKI & PEREMPUAN (lu pikir la sendri)

Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau
Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang,cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambik”
30. Sampai depan kaunter “berapa?”
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air
42. Bangun
43. Ambik sudu
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu
47. Duduk
48. Air sampai
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan
55. Makan separuh..kenyang
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap
60. Ngumpat2..tgk orang
61. Pukul 2, naik opis..
62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!
Hak3. So, adakah perempuan memang kompleks atau list ni yang saja ditokot tambah? Mari-mari berikan komen anda yang bernas itu.

Wednesday, July 22, 2009

hadoi....

aku dah tension ni
dah tak larat nak pikir pasal mini project final year ni
takde ke sape2 yg boleh tenangkn aku??
nak taip SOP pun xde mood
next week dah presentation
aku harap sgt hari2 penderitaan ni cpt berakhir
aku dah tak larat ni

Tuesday, July 21, 2009

FAMILY

1 family
junior tu mak kpd 4 ekor kucing ni
yg sengau @ langau tu dah besar pun,kire mcm kakak kpd 3 bradik ni la
dpt nama tu sbb bising sgt mcm langau
dah kenyang pun mmg nak bising jugak,tak paham aku

3 bradik








Ha.. inilah 3 bradik yg aku bela..
wpun tak sume hitam, aku bg jugak nama die hitam..hehe
yg tompok mmg tompok, pastu gemok, dan bulu dia gebu tau..
Si dompot tu pulak bulu panjang.dpt nama ni sbb mcm kucing gemok yg kaki pendek..huhu

Sunday, July 19, 2009

Cute tak ??


Saturday, July 18, 2009

Diorang bertiga ni yg rapat ngan aku

Fidza & Aku
Kak Ina & Aku



Aku & Kak Syima





Sekolah??

wahhh!!!
dah macam amik gmbr kat skolah lak ye..
yg tgh tu dah mcm pengetua (ade sket garang la) hehe
seblah kanan pegetua tu kire mcm cikgu disiplin la (mmg garang pun)
2 org dr kiri tu,muda lagi tau...tp,dah jd milik org la..huhu
lg skali...rindunye kat diorng sume

Like A Mother

Puan Kasma..
ini aku ngan Pn. Kasma.. dia umpama mak bg kitorng la..mybe sbb dia lebih senior drpd staff yg ade kat lab ni..kalo ade ape2 masalah,aku kadang2 mintak gak pendapat dia. tp,tak tau la kalo org lain..
ade satu hari tu,aku ade pecahkn barang dia tau. masa tu dia MC. takut gak aku..huhuhu
nasib baik le dia tak marah. tp,dalam hati sape tau kan.
baru2 ni dia kena bedah tau coz ade ketumbuhn kat blakng badan dia.
rindu gak ngan celoteh die..hehe
aku slalu kene bebel ngan dia..hehe

Rakan2 seperjuangan

inilah yg aku nak story kat korang....
mereka2 sume ni rakan2 seperjuangan aku masa praktikal kat Hospital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah.
agak ramai kan..ambilan yg sblum ni dalam 7 org je.
tp, kali ni dah lebih 20 org. meriah kan..rindu gak aku ngan mereka2 sume ni..huhu

Template by:

Free Blog Templates