SaHaBat BLoGgEr

Saturday, August 29, 2009

>1 minggu<

dah smggu aku tak jengah kat blog ni..
mana tak nye,bgn sahur utk hari ke 2 pose aku demam
huhu
mak kata trkejut agaknye sbb masa hr 1st bukak pose aku trus telan air sejuk..
hari ni pun baru baik demam..cuma batuk2 je sket..
"dah jatuh,ditimpa tangga"
baik je demm,skrg sakit gigi pulak..
adoi..
nak mkn pun susah..huhu
demm2 pun,4 hr yg lepas gi shopping..
tak penah2 ayh bg aku beli bj mahal..
mgkin mood tgh baik kot
ataupun last dia blanja baju raya utk aku
aku kan baru abis blaja
mybe raya thn dpn aku beli bj sendri guna duit sendri
hehe
ok la,saje nak abiskn masa dok menaip ni
aku bkn reti sgt guna blog ni
hehe

TATA..





Sunday, August 23, 2009

ape pendapat korang???

KOMEN LA SKET



1. Yang pemarah - KEJI CACIMAKI
2. Yang tak suka brg mahal - SATO SUKAMURA
3. Yang bisu - KITA TADASUARA
4. Yang suka makan tose - NANACHI HITOSE
5. Yang suka lagu blues - APO NADIKATO
6. Yang suka belajar - ASIKO ULANGKAJI
7. Yang kerap bikin ribut - WAKASI HURUHARA
8. Yang masih bujang - MATIMATI TAMOKASI
9. Yang masih gatal - ICHI BAWA
10. yang suka memasak -AJINO0MOTO DAHABISLA
11. Yang hidup menyusahkan orang - KICHI KICHI TAKMAUMATI


saje nak org komen2




Thursday, August 20, 2009

SALAM RAMADHAN AL - MUBARAK

salam RAMADHAN kawan2
lama dah aku tak jenguk kat blog ni
asyik demam je
bila dah baik kena selsema lak
pastu demam balik
sbtu adik aku dah nak balik ganu
laptop aku dia pinjam daaa
sbb ade perisian tulisan jawi
lps raya baru dia pulangkan
mak yg suh bagi adik pinjam
xpelah,adik nak blaja kan
so aku terpaksa la guna laptop ayah yg tak best ni
hak milik kerajaan tau
tak dapat la aku nak edit macam2


Tuesday, August 11, 2009

WELCOME HOME...

..DOMPOT aku dah balik..
..tp, dia still kurus lg..
..baru nak ade selera mkn nih..
..mcm2 ubat nak kene bagi DOMPOT mkn..
..yg satu lg tu aku xtau la ubat ape..
..sbb mak aku yg gi amik dia kat klinik..




Saturday, August 8, 2009

masuk wad

si DOMPOT kene tahan wad
cian kucing aku
kene virus selsema la pulak
3 hari DOMPOT kene thn kat wad klinik haiwan
ayh kata baik biar kucing tu mati
sbb kos mahal sgt smpai RM200
patut tak kite wat mcm tu kat haiwan yg kite bela??

Friday, August 7, 2009

kucing sakit


mula2 kitorang igt dah ilang si DOMPOT ni..
rupa2nye sakit gigi..
dah 2 hari tak balik umah..
ptg td br jmpa..
bengkak je muka dia..
cian tgknye..
xpe2,esok gi klinik haiwan ye..

Wednesday, August 5, 2009

INNALILLAH......

selasa, jam 1.30 pagi (4 ogos 2009)....

kamarudin bin a. mubin, abg mak aku (pakcik) telah meninggalkan kami semua.
mak yg call pada 2.30 pagi semasa aku kat shah alam..
terlalu cepat arwah meningglkan kami,ubat herba yg arwah mintak tak sempat smpai.
bkn 5 bulan,tp 3 hari je...Tuhan lebih sygkn dia..
aku btul2 terkilan sbb tak sempt nak sambut puasa n raya bersama arwah..
arwah merupkn pakcik yg paling rapat dgn keluarga aku..
selepas subuh,abg aku dr KL dtg jemput aku kat shah alam..
pengkebumian buat kat jenderam,sepang
kitorang redah je jln,tp tak sesat..
seolah2 dtunjukkn jalan..
padahal kitorng mmg tak tau jln..main agak2 je
aku tau arwah akan tunggu sume adik bradik n ahli keluarga yg lain..
aku sempat melihat jenazah arwah..
wajahnya sgt bersih..

semoga rohnya dicucuri rahmat n tergolong sebagai ahli syurga..

Sunday, August 2, 2009

5 bulan????

ape akan anda lakukan jika punya 5 bulan je lg utk truskan hidup?? itulah yg pakcik aku sedang harungi skrg. doktor kata dah tak leh nak wat ape2 lg..

SEDIHNYE...
mak aku btul2 sedih skrg ni..yela,abg dia..
aku pun sedih gak
dia ni slalu meriahkn suasana dgn lawak dia yg entah ape2 tu
lagi2 kalo time raya,mmg riuh
skrg dia dah dok terlantar je..kurus sgt
dia tak nak mkn
smoga pakcik aku dpnjgkn usia
AMIIIIINNN......

BeRiTa DaRi KaMpUnG..

mlm td maklang sms bgtau pakcik dah masuk wad

pg td maklang bgtau pakcik dah mggunakan alat bantuan pernafasan

aku harap hari ini tidak menerima berita yg lbh buruk lg

mak dah ayah dah brtolak ke KL

aku tak ikut sbb atuk tido kat sini, nnt xde lak org nak jaga dia

aku hanya mmpu untk berdoa yang trbaik utk pakcik (abg mak aku)

Saturday, August 1, 2009

ish..ish..ish..kesiannye


kesian aku tgk si Pok ni.. 3 anak Junior tumpang menyusu. si Tunggal terpaksa nyusu dr blakang..
dah la kecik,nak dgn mak sendri pun susah..
Junior dah xde susu, anak dah besar.. si Pok bg je.. almaklumla,anak dah hilang


Template by:

Free Blog Templates